Friday, February 17, 2012

Sambutan Maulidur Rasul @ SeRU


Untuk pertama kali saya menyambut Hari Maulidur Rasul di SeRU. Susah juga nak suruh bebudak beratur betul-betul, tak nak bagi diorang sembang dan sebagainya. Mungkin saya begitu waktu zaman muda2 dulu..DASYAT! Berbekalkan camera saya yang tidak seberapa, sempat juga saya bergambar dengan mereka-mereka dalam dewan tersebut.


bebudak darjah 1 yg suka kacau2

beratur2


1 Barakah

1 Mawadah

2 Hasanah

3 Fathonah

4 Mahabbah

2 Rahmah

4 Hikmah

5 Amanah

5 Amanah jugak~

kakak2 darjah 6

depa2 yg x muat
excited nak amek gambar

penyanyi2 SeRU
Ustaz Asif beri ceramah sikit
Cikgu Mansor kita

Guru besar kami - Sir Manaf

senyum2


duduk2 elok2

Begitulah karenah mudak2 lelaki dan permpuan. Perempuan better daripda lelaki. Sangatlah BUAS! Seronok mereka kalau orang ambil gambar2 nih! Saya SUKA!

Alhamdulillah! Betapa besarnya pengorbanan Rasulullah! Tanpa baginda siapalah kita?! Tanpa baginda tiadalah islam pada hari ini. Marilah kita sama2 kita brselawat...

Bagusnya 1 di SeRU ini, budak2 tahap satu suka sangat BERZIKIR! Pantang jumpa microphone. Ada sahaja zikir-zikir yang saya tak pernah dengar. Bagus2! Semoga generasi masa hadapan tidak akan lupa siapa Rasulullah yang sebenar...InsyaAllah!

"Ya Allah! Kau berilah kekuatan kepada ku untuk mengajar budak2 seru ini ya Allah! Tanpa pertolongan Kau Ya Allah, aku tidak mampu ya Allah! Berilah hidayah kepada mereka"

WASSALAM
 

1 comment:

fathonah zamri said...

haha...ada nama Faathonah!