Friday, March 11, 2011

Saya sudah pulang..


Assalamualaikum.

Alhamdulillah selamat juga saya sampai di rumah...
Cuti 1 minggu yang amat dinantikan oleh semua pelajar matri..hak3
(terutamanya bebudak yang duduk jauh2)

Balik dengan bas..seperti biasa.
Kekosongan seat yang amat banyak bahagian perempuan. hu3
Amat sedikit kalau nak dibandingkan dengan cuti sebelum ini.

Berkaitan dengan sebelum cuti penggal ini,
ha3

Kakak saya yang dua orang itu balik Malaysia!
Suka-suki saya dibuatnya..
Alhamdulillah...
Mereka sebenarnya tak berniat pulang ke Malaysia sebenarnya pada tahun ini.
Disebabkan Husni Mubarak yg terlalu 'HUSNI' itu..
mereka terpaksa balik.
hak3
Memandangkan mereka baru pulang dari berjalan-jalan ke Jordan dan Siria,
Mereka beli 'barang-barang' cantek2 kepada kami sekeluarga!
Best2!
Untung-untung...

Sementara mereka berada di Malaysia, saya menjemput mereka berdua datang ke Matri!
Saya suruh diorang buat tazkirah + perkongsian bersama kami di Matri.
Hak3 jahat sungguh saya..

sabar menunggu..

Mereka membuat sedikit perkongsian tentang apa itu sebenarnya HALAQAH dan sebagainya.
Bebudak Matri sebenarnya tidak semua yang faham apa itu halaqah yang sebenar.
hu3

Henset kami bertiga..ha3 (gn DSLR >_<)

Key chain Palestin yang dijual oleh kak Uda.
Tapi yang saya, saya dapat 'free of charge'.
Chumel2..

Alhamdulillah
Kak Husna telah selamat sampai ke Mesir.
Disebabkan mengikut tajaan mereka, meraka terpaksa pulang berlainan hari.
1st time doirang tak balik sekali.
ha3
susah betul nak berpisah diorang dua ni.

SEBELUM PULANG..

Kami telah berjaya menghadirkan diri
dalam

TAMRIN SELAMAT PULANG!
seperti biasa...
Dengan bertemakan:

" Mencari Ilmu dan Iman, Bukan Glamour"
>_<

Saya... platun BADAR!

Kami ditugaskan untuk membuat sepanduk!
Waw! Sangat sengit persaingannya...
Beginilah kami....

mencari..

Ilmu dan Iman.. (jariku interframe)

Bukan Glamour!!

bebudak seni..BADAR

Bertungkus-lumus diorang buat keje..
Tidur ntah kul bape..
-__-

Subhanallah..
MashaAllah..

Alhamdulillah..
Sepanduk Kami + Platun Badar mendapat tempat

KE-4

daripada 5 platun

Tidak mengapa duhai Badar..
Adat pertandingan memang begitu.
Nampaknya tahun ini bukan zaman kegemilangan Platun BADAR.
TAk pe2..kita cuba tahun depan yerk?!

Hari Khamis yang lalu..
Pertandingan Kawat Antara Sekolah telah dijalankan di MATRI

MasyaAllah





HA3 semua itu dirakam oleh saya di paras 3
Minta maaf di atas video yang tidak berapa cantek
because they were taken by ma Handset only...hik3
(saya letak yg best2 jew)

Keputusan telah diumumkan selesai habis KAWAT ROS (x tau maksud ape) dari 17th Generation
(bebudak batch 17th Matri = Tingkatan 5)

KEPUTUSANNYA:

1ST : Kadet Remaja Sekolah
2nd : BOMBA
3rd : Persatuan Bulat Sabit Merah

Alhamdulillah..

Saya merasakan tamrin kali ini sungguh memberangsangkan!
Dengan ada Hari Pendidikan Islamnya...
Dengan ada Pertandingan Kawatnya...
Dengan keceriaan Suraunya...
Best!!

Saya amat merasai bahawa apa yang disampaikn oleh cikgu2 + ustaz2 di Matri,
mereka sangat-sangat mengharapkan pelajar-pelajar Matri
dapat menjaga dirinya apabila berada di luar daripada Matri.
Tidak terpengaruh dengan arus jahiliyah yang pekat zulumat itu.

Ya Allah!! Kuatkanlah imanku...
Wahai guru-guruku, akanku berusaha bersungguh-sungguh
seperti yang diharapkan olehmu..
InsyaAllah...
>_<

WASSALAM..

13 comments:

'izzat ibrahim said...

diizinkan ALLAH bertemu dengan blog ni..
Entri yg sangat menarik.
Satu perkembaangan yang amat positif di MATRI.
yang paling menarik bg ana 'Tamrin sebelum balik tu'
Sebelum2 ni tak pernah ana lalui.

*Bukan kawad Ros. Tapi kawad hos. Hos tu maksudnya paip bomba yang gulung tu.

hood@sunny said...

ok, cuti-cuti jugak.. pi study nuuh~

SPM berapa bulan je lg!

Syiddi hilik ^___^

Doakan k uda ye~

syasya said...

terbaik ar!!

syasya said...

betol la kawad ROS...

perfect's prop said...

tu arr...
dia tak tau pape...
hak3 biar2

'kawat ROS, ok?'

Dak Bayek said...

hos??
pe dea..
wat taw plak noo..
hahaha

syamila said...

ada org cakap nk smpuk bagi salam dulu

syasya said...

dah ar x dak kat ma3..dok wt tau.. :)

'izzat ibrahim said...

aik?
kawad ROS? Stand for what? 'ROS'

'izzat ibrahim said...

memang hos lah..

Mane ade ROS.

Pelik ROS.

dan yang setuju ROS semua pelik jugak.

Dak Bayek said...
This comment has been removed by the author.
Dak Bayek said...

R=Regiment
O=Of
S=Seventeen

H.O.S=apakah??
:P

perfect's prop said...

ROS ada benarnya..
batch 17th (putera) ada buat satu persembahan kawat..
then, diorang letak nama pasukan diorang ROS (Regiment of Seventeeth)
itu sahaja..