Wednesday, August 26, 2009

Alhamdulillah ya Allah..

"Andaiku tahu,
kapan tiba ajalku,
ku akan memohon tuhan tolong panjangkan umurku"
apakah?

Alhamdulillah Allah SWT masih memberi kesempatan untuk saya menghirup udara segar (segar ke?? hmm boleh laa). Dunia, mulut dan seluruh anggota badan kita ini pinjaman sahaja, tapi saya selaku manusia sendiri mengakui banyak kesalahan2 yang saya lakukan tanpa disedari bahkan ada juga yang saya sedari..huhuhu
:pandacloud_20:

"penyakit manusia itu adalah lupa"
(tp jgn asyik lupa je..)

Tanggal 17 hb Ogos yang lalu, genaplah umur saya yang ke-....Alhamdulillah ya Rabb!! Masih ada kesempatan untuk saya menikmati bulan Ramadhan al-Mubarak ini.:pandacloud_26: Buat pengetahuan semua juga, tarikh ini juga adalah tarikh TRIAL PMR!!
huhuhu.. Pagi Isnin saya disambut dengan hadiah kertas exam ....(paper ape ek??lupa plak) Hadiah dari Allah nii!! Kena buat betul2 ni. hmmm..:pandacloud_03: HAA baru teringat...17th BAHASA MELAYU AND SEJARAH! (jazakillah buat Atikah L.E, tlg ingatkan :pandacloud_47:) ||Alhamdulillah! Allah masih campakkan rasa ketenangan buat diriku ini untuk jawab soalan! Allah ni baik kan?? Tanpa pergantungan diri saya pada Allah, mungkin saya tak terjawab soalan2 tu.

"Allah mengangkat darjat orang yang beriman dan berilmu itu beberapa darjat"
(Al-Mujadalah)

Jazakillahu khairan kathira buat sesiapa yang sanggup meluangkan masa untuk mendoakan untuk saya ya!!:pandacloud_08: Semoga Allah sayang kamu! Seperti yang anda tahu, 17th adalah trial PMR (birthday saya) dan 21th berakhirnya Trial PMR dan hari itu juga Hari Lahir K/Jannah!:pandacloud_16: 'HAPPY BIRTHDAY TO MA SISTER' Jazakillah juga buat ummi tersayang sebab sempat 'wish' kepada saya walaupun dalam keadaan duit syiling yang sudah nak habis!!:pandacloud_10: huhuhu.
Sebelum saya mengakhiri post saya kali ini, saya ingin berkongsi sebuah nasyid Sami Yusuf yang 'latest'..TERIMALAH...


Semoga anda dengar lagu ini, anda sentiasa mengingati Allah ya! (apakah?)

No comments: